Breadcrumb image

Siuvinėjimo rinkiniai

Siuvinėjimo rinkiniai

Siuvinėjimo rinkiniai

Siuvinėjimo rinkiniai siuvinėti kryželiu arba karoliukais yra tobulas pasirinkimas norinčioms lengvai išmokti siuvinėti ir pamėgti šį hobį. Rinkiniuose yra viskas, ko reikia siuvinėjimui: audinys, rūšiuoklė su siūlais arba maišeliai su karoliukais, adatos, kokybiška schema ir instrukcija, kaip siuvinėti. Priklausomai nuo siuvinėjamo rinkinio dizaino komplektacijoje gali būti papildomai įdėtas blizgus siūlas ir dekoracinės detalės.

Skaityti daugiau

Aktyvūs filtrai

Kodėl pradėti siuvinėti rinkinį, o ne rinktis priemones pačiai?

Siuvinėjimo rinkinius ypač mėgsta pradedančiosios, nes pačioms nebereikia rūpintis siuvinėjimo projektui reikalingomis priemonėmis. Taip išvengiama daugelio rizikų. Pirmiausia, apsisaugoma nuo to, kad galima įsigyti per mažai arba nekokybiškų priemonių siuvinėjimui kryželiu arba karoliukais. Taip pat, visos siuvinėjimo rinkiniuose esančios priemonės yra viena su kita suderintos: konkretaus numerio adata, audinio tankis, o schemoje nurodoma, kiek gijų siūlų naudoti pradedant siuvinėti. Be to, įprastai daugumoje rinkinių yra naudojama Aida 14 ct audinys, kuris yra rekomenduojamas pradedančiosioms siuvinėtojoms kryželiu.

Kaip išsirinkti tinkamiausią rinkinį?

Rekomenduojame renkantis siuvinėjimo rinkinį atsižvelgti į jo sudėtį. Jei esate pradedančioji siuvinėtoja, Jums bus svarbu, kad siuvinėjimo rinkinyje būtų Aida 14 ct audinys, DMC arba Anchor siūlai ir kuo mažiau siuvinėjimo technikų. Geriausia, jei būtų tik kryželiai ir apvadai. Rinkinio dydį rekomenduojame pasirinkti iki 20 x 20 cm.

Jei esate pažengusi siuvinėtoja galite rinktis siuvinėjimo rinkinius, kurių komplektacijoje yra Aida 16 ct arba Aida 18 ct audinys. Kryželiai bus mažesni, o paveikslas bus dailesnis. Be to, jei paveikslėlis neturi fono, jį išsiuvinėjus mažiau matysis audinio skylutės nei, pavyzdžiui, siuvinėjant ant Aida 14 ct.

Na, o jei esate užkietėjusi siuvinėtoja, galite išbandyti savo jėgas siuvinėjant ant Lino / Evenweave 32 ct arba Lino / Evenweave 36 ct. Pabandyti rinkinius, kuriuose yra pusvilnės / vilnos siūlai ir daugiau įvairių siuvinėjimo technikų.

Yra dar vienas būdas, kaip išsirinkti tinkamiausius rinkinius. Kai kurių siuvinėjimo rinkinių aprašymuose yra nurodyti siuvinėjimo sudėtingumo lygiai. Jie yra nustatomi pagal siuvinėjimo technikų naudojimą ir įvairių siūlų spalvų išdėstymą schemoje. Pavyzdžiui, schemos, kurios turės daug pavienių 1 spalvos kryželių bus žymiai sudėtingesnės nei tos, kuriuose bus siuvinėjami dideli vienos spalvos plotai. 

Ant ko yra siuvinėjami rinkiniai?

Įprastai rinkiniai yra siuvinėjami ant audinio: Aidos, Lino arba Evenweave. Tačiau plečiant rinkinių siuvinėjimui asortimentą ir jų pritaikymą kasdieniam naudojimui atsirado siuvinėjimo rinkinių ant plastiko, medienos, dirbtinės odos ar net ant tirpstančios kanvos, kurios dėka galite išsiuvinėti norimą paveikslėlį ant drabužių.Kokios naudojamos technikos siuvinėjimo kryželiu rinkiniuose?

Siuvinėjimo kryželiu rinkiniuose gali būti naudojamos įvairios siuvinėjimo technikos. Pagrindinis siuvinėjimas yra siuvinėjimas kryželiu. Šešėliui ar 3D efektui išgauti naudojami pusiniai kryželiai. Spalvų perėjimams naudojami siūlų miksai, kai 2 skirtingų spalvų gijos sujungiamos į vieną siuvinėjimo siūlą. Išryškinti dizainą padeda apvadai. Daugiau gyvybės imituojant sniegą arba gėlės žiedų vidurį pripildyti padeda prancūziški mazgeliai. Visos siuvinėjimo technikos ir kaip jas siuvinėti yra paaiškinamos siuvinėjimo kryželiu instrukcijoje, kurią taip pat rasite siuvinėjimo rinkinyje. 

Ar siuvinėjimo rinkiniai yra kokybiški?

Visi Mano Palėpė parduotuvėje esantys siuvinėjimo kryželiu rinkiniai yra kokybiški, nes renkamės tik tuos partnerius, kurie turi tarptautinį pripažinimą. Populiariausi ir žinomiausi siuvinėjimo kryželiu gamintojai Wonderland Crafts, SA-stitch, Dimensions, Riolis, Luca-S, Leti Stitch, Merejka. 

Šie gamintojai rinkinių komplektacijoms surinkti naudoja tik aukštos kokybės priemones. Dažniausiai rinkiniuose yra dedama vokiečių gamintojo Zweigart arba prancūzų gamintojo DMC audiniai. 

Įprastai siuvinėjimo rinkiniuose naudojami DMC, Anchor arba pusvilnės / vilnos siūlai. DMC ir Anchor siūlai yra sudaryti iš 6 gijų. Pusvilnės / vilnos siūlai yra sudaryti iš 1 gijos ir dažniausiai yra naudojami norint siuvinėti 3D efektą turinčius paveikslus, kurie atrodo labai gyvybingi. Dažniausiai šiuos siūlus į siuvinėjimo rinkinius deda Riolis gamintojas.

Ką daryti, jei išsirinkau siuvinėjimo rinkinį, bet nenoriu siuvinėti ant stambaus Aida 14 ct audinio?

Siuvinėjimo rinkinyje yra pagrindinė bazė, kas yra reikalinga išsiuvinėti pasirinktą dizainą. Tačiau visada galite šiek tiek pakeisti siuvinėjimo projekto priemones, jei tam užtenka žinių. Pavyzdžiui, galite keisti rinkinio audinį iš Aida 14 ct į Aida 16 ct. 

Taip pat siuvinėtojos mėgsta pakeisti Aida 14 ct į Liną arba Evenweave 32 ct. Svarbu atkreipti dėmesį, kad keičiant audinį mažėja arba didėja paveikslėlio išmatavimai. 

Išsirinkto dizaino dydis liks toks pat, jei Aida 14 ct keisite į Linas / Evenweave 28 ct. Dizainas šiek tiek vienodai sumažės, jei Aida 14 ct keisite į Aida 16 ct, Linas 32 ct arba Evenweave 32 ct. Dar daugiau dizainas mažės, jei Aida 14 ct keisite į Aida 18 ct, Linas 36 ct arba Evenweave 36 ct.

Jei norite pasikeisti audinį iš stambesnio į smulkesnį, atkreipkite dėmesį į tai, kokios technikos ir kokie siūlų kiekiai yra naudojami. Pavyzdžiui, jei keičiate iš Aida 14 ct į Aida 16 ct, keisis siuvinėjamų siūlų gijų kiekis iš 3 į 2. Jei schemoje yra pasirinkimai, kad siuvinėjant reiks naudoti 3 skirtingų spalvų gijų miksai, toks audinio pakeitimas bus netinkamas. 

Jei norite keisti audinį priešinga kryptimi – iš smulkesnio į stambesnį, pavyzdžiui, iš Aida 16 ct į Aida 14 ct, turite įvertinti, ar tikrai užteks siūlų norimam dizainui išsiuvinėti. Jei turite papildomų atsargų, galite drąsiai rizikuoti.

Kur galiu panaudoti išsiuvinėtus rinkinius?

Siuvinėjimo rinkinių spektras labai įvairus. Galite siuvinėti paveikslus, atvirutes, skirtukus, maišelius, kalėdines kojines, dekoracijas, metrikus, pagalves, pledukus, staltieses, padėkliukus, rankines, papuošalus, kiaušinių arba servetėlių dėklus, dekoruoti priemones siuvinėjimui.

Taip pat išsiuvinėjusios paveikslą visada jį galite kur nors įdekoruoti. Pavyzdžiui, papuošti rankinę, pagalvėlę ar net norimo drabužio nugarą.

Be to, yra siuvinėjimo rinkinių, kuriuos išsiuvinėjus galėsite mėgautis savo rankų darbo paveikslu, primenančiu tikrą, pasaulyje populiarų paveikslą. pavyzdžiui, galite išsiuvinėti Mona Liza arba Moterį su perlo auskaru. 

Ar siuvinėjant rinkinį užteks siūlų?

Rinkinių gamintojai visada įdeda priemonių tiek, kad jų užtektų išsiuvinėti dizainą ir dar šiek tiek liktų. Tačiau viskas priklauso tik nuo Jūsų siuvinėjimo įgūdžių. Jei pradedate ir užbaigiate siūlus taupant, vėliau panaudojate pradėtų siūlų likučius, tikėtina siūlo užteks. Taip pat, jei keičiate audinį iš stambaus į smulkesnį, siūlų taip pat liks kiek daugiau.

Ar dar reikia ką nusipirkti papildomai pradedant siuvinėti rinkinį?

Siuvinėjimo rinkiniuose yra viskas, kas reikalinga išsiuvinėti norimą dizainą. Tačiau jame nėra to, kas reikalinga lengvesniam siuvinėjimo procesui. Todėl visada rekomenduojame papildomai įsigyti specialias siuvinėjimo žirklutes, lankelį audinio įtempimui, išplaunamą flomasterį audinio žymėjimui, siūlo įverėją ir magnetuką adatai arba schemai laikyti. 

Tvarkai siuvinėjimo vietoje palaikyti visada rekomenduojame papildomai turėti siūlų rūšiuoklę, nes kai kuriuose rinkiniuose jos yra ypač nepatogios, pavyzdžiui, Dimensions rinkiniuose. Taip pat pravers magnetinė adatų dėžutė ir siūlų likučių dėžutė šiukšlytėms susidėti.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Arba Reset password