Wonderland Crafts - neatrastas siuvinėtojų lobis

person Posted By: Neda Frelingytė list In: Siuvinėjimas On: comment Comment: 0 favorite Hit: 1172

Wonderland Crafts (Volshebnaya Strana) rinkiniai - tikras praeitų metų atradimas prieš pat Kalėdas. Pradėjome daugiau siuvinėti ne tik ant medienos plokštelių, bet ir karoliukais. Tai mums padėjo daug greičiau pasiruošti gražiausioms metų šventėms: išsiuvinėti dovanas, namų dekoracijas ir, žinoma, Kalėdų eglutės žaisliukus. Tad kuo šie rinkiniai tokie ypatingi ir kodėl dauguma siuvinėtojų išleido siuvinėjimą kryželiu trumpų atostogų?

Wonderland Crafts -  siuvinėjimo rinkiniai ir priemonės

Wonderland Crafts rinkiniai Lietuvoje dar mažai žinomi. Tai Ukrainoje įsikūrusi ir veikianti rinkinių ir priemonių siuvinėjimui gamintoja. Jų asortimente galite rasti siuvinėjimo kryželiu ir karoliukais rinkinių ant medienos plokštelių, plastiko bei odos. O jų įsigyti Lietuvoje galima tik Mano Palėpė parduotuvėje.

Tobulai apgalvota rinkinių komplektacija

Dizainas be pavadinimo - 2023-01-05T153949-202.png

Siuvinėti Wonderland Crafts rinkinius yra labai paprasta, nes gamintojas pagalvojo apie visas mums kilusias situacijas ir galimus nesklandumus. 

Schema ir instrukcija yra paprastos. Aiškiai nurodoma siuvinėjamų karoliukų kryptis, siuvinėjamo pagrindo geroji ir blogoji pusės. Pati schema yra spalvota, lengvai skaitoma ir suprantama. Siuvinėti gali net ir su šiuo hobiu niekada sąlyčio neturėjusi moteris ar net vyras. 

Pakuotėje įprastai yra siuvinėjimo pagrindas (medienos plokštelė, plastikas ar odos medžiaga). Smagu tai, kad siuvinėjant ant bet kurio pagrindo nereikės valyti skylučių. Viskas jau padaryta už Jus.

Siūlai ir karoliukai. Įprastai rinkiniuose būna iki 10 skirtingų spalvų karoliukų / siūlų. Priemonių likučiai gan dideli, tad nėra pagrindo baimintis, kad ko nors gali pritrūkti.  O tos, kurios pasirenka siuvinėti kryželiu + karoliukais dar yra apdovanojamos ir nuostabia medine siūlų rūšiuokle, kuri pasitarnaus kituose siuviniuose.

Siuvinėjant karoliukais rinkinyje rasite medinę ritę su siuvinėjimo siūlu ir net 2 siuvinėjimo adatas: 1 ilgą ir ploną, kitą storesnę ir trumpesnę. Ilgoji yra skirta norinčioms siuvinėti karoliukais “conventual” (konventualiu) būdu - tai šiek tiek primena papuošalų biserio vėrimo techniką. Storesnioji adata skirta įprastiniam karoliukų vėrimui po 1 karoliuką. Tačiau galima naudoti abi adatas kaip patogu, pavyzdžiui,  plonoji adata ypač pasitarnauja užtaisant siūlą blogoje pusėje.

Kiekvienos dekoracijos blogoji pusė turi būti apipavidalinta. Šiuo atveju gamintojas pasirūpino, kad šis procesas būtų lengvas ir malonus. Todėl rinkinyje esantis filcas jau būna iškirptas tinkamos formos, mums lieka tik jį priklijuoti sausais klijais, dvipuse lipnia juosta ar kitu saugiu ir patogiu būdu.

Paslaptingas siurprizas. O taip, jis slepiasi kiekviename rinkinyje, todėl neišduosime šios gamintojo sugalvotos paslapties. Lai rinkinio atidarymas Jums suteikia daug džiaugsmo.

Kuriuos Wonderland Crafts rinkinius rinktis?

Siuvinėtojos ypač pamėgo pastatomas dekoracijas ir kalėdinius žaisliukus ant medienos plokštelių. Tačiau asortimentas yra toks platus, kad savo mėgstamiausią siuvinėjimo rinkinį išsirinks kiekvienas.

Jei dar baisu pradėti siuvinėti karoliukais verta pabandyti kalėdinius žaisliukus, siuvinėjamus ant medienos plokštelių karoliukais ir siūlais. Taip siuvinėtojos kryželiu po truputį pratinasi siuvinėjimą karoliukais.

Norinčios iš karto pilnai imtis siuvinėjimo karoliukais rekomenduojame pradėti nuo nedidelių iki 3 spalvų turinčių rinkinių. Taip po truputį perprantama siuvinėjimo karoliukais technika, o nedidelis spalvų kiekis padeda nepasimesti. Svarbu atkreipti dėmesį į dizaino formą: kojos, rankos ir kitos išsikišančios dizaino detalės dažnai gali užkabinti siūlą, todėl siuvinėjimas taps kiek lėtesniu nei norėtųsi.

Norinčioms išskirtinių pojūčių verta pabandyti siuvinėti ir ant skirtingų tekstūrų. Ypač vertas dėmesio siuvinėjimas ant odos. Galima pradėti nuo tokių mažų siuvinių kaip siūlo įvėrėjas ar raktų pakabukas. Maloni medžiaga ir ryškios spalvos tikrai maloniai nuteiks.

Na, o jei jau daug kas išbandyta, verta pasidairyti po praktiškai panaudojamus siuvinius. Jų Wonderland Crafts siūlo gan nemažai: kiaušinių dėklai, servetėlių laikikliai, smeigtukų pagalvėlės, siūlų organaizeriai, įvėrėjai, magnetukai, raktų pakabukai ir apyrankės.

Priemonės lengvinančios siuvinėjimą.

O kad siuvinėjimas kryželiu būtų maksimaliai malonus hobis, Wonderland Crafts gamina ne tik rinkinius siuvinėjimui kryželiu, bet ir karoliukų organaizerius, siūlų rūšiuokles, adatų įvėrėjus, magnetukus adatoms, adatines, dėžutes siūlų likučiams, žirklučių įdėklus.

Šios priemonės ne tik palengvina siuvinėjimą, bet ir padeda palaikyti tvarką siuvinėjimo vietoje. Taip pat šias priemones galima dovanoti, kadangi jų Lietuvoje nėra daug ir tikėtina siuvinėtoja neturės dar šios atributo savo hobio skrynelėje.

Siuvinėjimo karoliukais iššūkiai.

Tikriausiai daug kam kyla klausimas kaip pradėti siuvinėti karoliukais. Kadangi siuvinėjama ant medienos, pirmas karoliuko užtaisymas atrodo tikra neįmanoma misija. Sugalvojome palengvinimą, kaip tai galima padaryti. Vaizdo klipą kaip tai padaryti rasite straipsnio apačioje. Taip pat gamintojas nurodo dėl apsaugos pirmąjį ir paskutinįjį karoliuką prieš užtaisant perverti bent kelis kartus, kad jis tvirtai laikytųsi.

Tikime , kad ši Wonderland Crafts rinkinių ir priemonių apžvalga įkvėps Jums drąsos išbandyti ką nors naujo ir džiaugtis galutiniu rezultatu.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Arba Reset password