Susipažinkite! Neringa - siuvinėtoja kryželiu, močiutės dėka pamilusi šį hobį

person Posted By: Sandra Kazlauskaitė list In: Motyvacija On: comment Comment: 0 favorite Hit: 1166

Siuvinėjimas kryželiu - daugelio moterų pamiltas pomėgis. Mes, Mano Palėpė komanda, subūrėme gražią ir šiltą bendruomenę, kuri leidžia pasinerti į šio hobio atradimus ir jais mėgautis. Labai džiaugiamės, kad galime šio hobio subtilybėmis dalintis su Jumis.

 

Norėdamos suvienyti kuo daugiau šio hobio aistruolių šiais metais skelbiame mėnesio iššūkius - taip kartu ne tik atrandame naujus siuvinėjimo būdus, bet ir geriau viena kitą pažįstame. Kiekvieną mėnesį keliame sau iššūkį: išsiuvinėti pasirinktą dizainą pagal to mėnesio temą. Daug puikių auksarankių įsitraukė į šią veiklą ir tai tapo smagi ir motyvuojanti veikla mūsų bendruomenėje. Šis mėnuo kvepia meile, todėl nusprendėme pasidalinti keletą įkvepiančių istorijų apie tai, kaip šis hobis gali virsti tikra aistra. Šio straipsnio herojė - Neringa Jankauskienė, kuri yra aktyvi mūsų bendruomenės narė.

Neringa, kaip kaip ilgai siuvinėjate kryželiu?

Siuvinėju nuo mokyklos laikų, kai buvo darbelių pamokos, maždaug nuo 5 klasės su studijų pertrauka. Šiuo metu nepertraukiamai siuvinėju apie 2 metus.

Kaip pamilote siuvinėjimą kryželiu?

Viskas prasidėjo nuo močiutės, kuri vaikystėje išmokė mane kaip daryti pirmuosius kryželius ir prisijaukinti šį siuvinėjimo amatą. Vėliau pati daugiau pradėjau domėtis, tačiau studijų metais labiau orientavausi į mokymąsi ir laiko siuvinėjimui likdavo vis mažiau, tad kryželiai buvo padėti į šalį. Baigus studijas sukūriau šeimą, gimė du nuostabūs vaikučiai. Jie mane ir sugrąžino atgal į vaikystę, prisiminiau savo senus bei primirštus pomėgius. Pradėjau vėl daugiau domėtis siuvinėjimu kryželiu. Norėdama prisiminti visas technikas įstojau į grupę „Kryžiukų namai“. Ten sutikau labai daug šiltų žmonių, mėgstančių šį hobį kaip ir aš. Ir užkibau…

Kas tapo Jūsų mūza, kuri įkvėpė ir motyvavo nesustoti siuvinėti?

Vieną vakarą pamačiau Mano Palėpės organizuojamą live video apie siuvinėjimą bei siuvinėjimo rinkinius. Iš karto mano šeimyna išrinko, ką norėtų, kad mama jiems išsiuvinėtų. Tada prasidėjo kelionė su kryželiais iš naujo. Su nekantrumu laukiau pirmojo siuntinio. Gavusi pirmuosius rinkinius įsimylėjau siuvinėjimą iš naujo – nuo pirmojo kryželio ir iki šiol mėgaujuosi šiuo procesu.

Kas tapo Jūsų žinių ir patirties siuvinėjant šaltiniu?

Pradėjus siuvinėti po tiek laiko pertraukos buvo viskas nauja. Nemokėjau nei schemos skaityti, nei audinio pasirinkti, nežinojau nei kokia adata reikalinga - žodžiu nieko. Labai smagu, kad Mano Palėpės svetainėje radau visus man rūpimus atsakymus. Taip pat ir „Kryžiukų namai“ padėjo visame kame susivokti, kaip sakant užvedė ant kelio. Greitai viską perpratau ir siuvinėti tapo vienas malonumas.

Neringa, ką labiausiai mėgstate siuvinėti?

Patinka gamtos vaizdai, įvairūs gyvūnai, ypač pelėdos - esu jų fanatikė. Vaikiški dizainai ,nes kol vaikai maži jiems labai patinka . Labai patiko siuvinėjimas ant plastiko bei medienos.

Ką norėtumėte išbandyti išsiuvinėti?

Siuvinėjime dar būtų labai įdomu pabandyti siuvinėjimą ant rūbų arba pasidaryti knygų skirtuką. Kol kas tiek pamenu, bet šiaip tikrai dar daug daug visko nesu išbandžiusi. Su vaikais labai norime pabandyti padėlioti deimantines mozaikas.

Neringa, ką palinkėtumėte siuvinėjimo kryželiu hobio mylėtojoms?

Šiame skubančiame pasaulyje niekada nepamirškite skirti laiko ir siuvinėjimui, nors ir keletą minučių per dieną ar savaitgaliais. Juk laikas skirtas savo pomėgiams padaro dieną gražesnę, o taip pat kartu prie pomėgių įtraukiame savo šeimos narius. Gražios dienos bei visoms lygių kryželių.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Arba Reset password